Opening expositie Jan Verschoor rondom raadzaal

 Door de gemeente aangekochte kunst krijgt voortaan een plek rondom de raadzaal. Op deze manier kunnen alle inwoners van Amstelveen ervan genieten. De Amstelveense kunstenaar Jan Verschoor bijt het spits af. Vanaf woensdagavond 26 februari zijn 16 foto’s te zien van zijn eerdere expositie Verstilde beweging: Sculpturen & objecten.

In de ‘Cultuuragenda 2020-2024: De stad als podium’ heeft het college de ambitie uitgesproken om kunst en cultuur in Amstelveen een podium te bieden. “Om veelbelovende kunstenaars te stimuleren en inwoners te laten kennismaken met kunst, breidt de gemeente haar eigen kunstcollectie uit”, zegt wethouder Herbert Raat (Kunst en cultuur). “Deze kunst krijgt een podium rondom de raadzaal om het toegankelijk te maken voor alle inwoners.” De gemeente krijgt van Jan Verschoor twee foto’s voor haar kunstcollectie. Naast de foto-expositie is ook het aangekochte kunstwerk van de Japanse kunstenaar Kaori Kurihara te zien. Zij exposeerde recentelijk bij Kunstconsult in Amstelveen. Deze aankoop is gedaan op advies van Japan-kenner en kunstenaar Tomas Hillebrand.

Expositie Jan Verschoor
In 2015 exposeerde Jan Verschoor zijn oeuvre onder de naam Verstilde beweging: Sculpturen & objecten op Landgoed Kasteel Keukenhof in Lisse. In deze historische omgeving ging de hedendaagse kunst van Verschoor een verbintenis aan met de geschiedenis van de kamers en torens van het gebouw. Het was de eerste keer dat zijn werk geëxposeerd werd in een dergelijke klassieke setting. Door het boeiende contrast tussen vroeger en nu kreeg het werk van Verschoor een nieuwe lading. Destijds zijn prachtige foto’s gemaakt van de expositie. Deze foto’s zijn de komende maanden rondom de raadzaal te zien.

Opening
De expositie van Jan Verschoor en het kunstwerk van Kurihara zijn vanaf woensdagavond 26 februari 19.00 uur (voorafgaand aan de commissie Burgers & Samenleving) voor alle Amstelveense inwoners vrij toegankelijk om te bezichtigen.
De in Amstelveen opgegroeide pianist Stephan Harsono begeleidt de opening op de vleugel die onlangs door de gemeente is aangekocht. Hij won in 2014 het Prinses Christina Klassiek Concours.