Ruim 13.000 moorkoppen verkocht bij Aalsmeerse actie voor Kika

AALSMEER – Een week lang stond Aalsmeer in het teken van moorkoppen: Banketbakker Ab Muller verkocht 13.010 chocoladebollen in een week tijd en dat allemaal voor KIKA: iedere verkochte moorkop levert 50 cent op voor Stichting Kinderen Kankervrij.

Wie snel kan rekenen weet dan gelijk dat er in totaal 6.505 euro naar KIKA gaat. De hele week hebben bakkers en vrijwilligers die de actie een warm hart toedragen urenlang in de bakkerij gestaan om aan de grote vraag naar de lekkernij te voldoen.

Niet alleen KIKA wordt gesteund met de actie. Veel bedrijven hebben geïnvesteerd in het trakteren van ziekenhuispersoneel op een moorkop. Alle medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam en het overgrote deel van de werknemers van het Spaarne Ziekenhuis kregen een moorkop bij de koffie.