Ruim 130 vluchten geannuleerd vanwege storm Ciara

Er zijn op Schiphol inmiddels 132 vluchten geannuleerd vanwege storm Ciara die vandaag over Nederland trekt. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. KLM heeft uit voorzorg al 52 vluchten binnen Europa geschrapt. Ook andere maatschappijen houden vandaag een deel van hun vliegtuigen aan de grond.

KLM had gisteren al 40 vluchten van en naar Schiphol uit de dienstregeling gehaald vanwege Ciara. Door de storm zal er minder capaciteit op de luchthaven zijn om vluchten af te handelen. Vanochtend heeft KLM nog eens 12 vluchten binnen Europa geschrapt.

Easyjet

Easyjet heeft 38 vluchten geannuleerd. Verder hebben ook Lufthansa, Eurowings, British Airways en Flybe vluchten naar Schiphol geschrapt. Schiphol raadt reizigers aan om de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden en contact te houden met luchtvaartmaatschappijen.

Onder andere KLM en British Airways geven passagiers in verband met storm Ciara de mogelijkheid om hun vlucht kosteloos uit te stellen, als zij vrezen dat die alsnog wordt geannuleerd.

Luchtvaartverslaggever Doron Sajet staat vandaag de hele dag langs de landingsbaan om vliegtuigen die wél de strijd aangaan met Ciara te filmen. Volg de livestream later vandaag via nhnieuws.nl.