Shakespeare’s Othello in Schouwburg Amstelveen

 Dé Shakespeare-hit van regietalent Daria Bukvić (1989) is terug, nu actueler dan ooit. Bukvić vraagt zich in haar gedurfde bewerking af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? Othello door Het Nationale Theater is op vrijdag 7 februari te zien in Schouwburg Amstelveen.

Othello is Shakespeares verhaal over liefde, jaloezie, ambitie en wraak. Een strijd tussen goed en kwaad, waarbij het laatste overwint. Othello is een gevierde legeraanvoerder, getrouwd met de mooie Desdemona. En hij is zwart. Iago kan hem niet uitstaan. Hij zorgt ervoor dat wantrouwen zowel het sprookjeshuwelijk als de carrière van Othello vergiftigt.

Regie: Daria Bukvić (regie en bewerking)
Spel: Werner Kolf, Rick Paul van Mulligen, Jord Knotter, Martijn Nieuwerf, Mark Lindeman, Melody Klaver, Charlie Chan Dagelet en Claire Hordijk
Overig: Esther Duysker (vertaling/bewerking) en Wilko Sterke (muziek).

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling, om 19.00 uur,  is er een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt gegeven door Ricci Scheldwacht. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer.

Vrijdag 7 februari, aanvang voorstelling 20.00 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen