St. Louis Slim Blues Band treedt op in Alleman

AMSTELVEEN – In het kader van de serie ‘Blues in de wijk’ vindt op vrijdag 21 februari in wijkcentrum Alleman het optreden plaats van de St. Louis Slim Blues Band plaats met hun programma Ten.

St. Louis Slim, vernoemd naar een nummer van Seasick Steve, bestaat uit vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de blues-scene dankzij hun drukke agenda van live performances. Hun repertoire bestaat uit een mix van eigen versies van meer en minder bekende songs van de blues-giganten en eigen werk.
Maart 2016 kwam de 3e CD “Desolated Track” uit. Juli 2018 was 4e CD “Empty Places” op de markt. Hun nieuwste en 5e live-CD is inmiddels ook beschikbaar; speciaal opgenomen ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band: vandaar de titel van deze release Ten.
De muzikanten zijn o.a. beïnvloed door de Chicago blues van Muddy Waters, John Lee Hooker en Big Mama Thornton. Terwijl hun roots liggen in de sixties met de-bluesy style van John Mayall en Paul Butterfield.

In hun vertolking van de covers, gaan ze verder dan de meeste andere performers in de blues-scene. Met hun nummers hebben ze een unieke eigen stijl gevonden; Van stevige blues tot en met prachtige, gevoelige ballads, met hier en daar een knipoog naar Glamrock.
De band bestaat dit jaar tien jaar. Ze treden veel op in Nederland, maar ook Duitsland en België. In 2016 stonden ze in de finale van de Dutch Blues Foundation.

De band bestaat uit: Monique Brinkman – zang; Michel de Kok – bluesharp; Robin Freeman -leadgitaar; Dirk Jan van Steenbruggen – basgitaar; Peter Kok – drums

Vrijdag 21 februari, van 20.00 en 23.00 uur  in wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Bereikbaar met tram 5 en bus 55 vanaf station Zuid – halte Onderuit. U vindt er voldoende vrije parkeergelegenheid.

Meer informatie:www.tpodium.net