Trajectcontrole N201 waarschijnlijk pas in september actief

UITHOORN –  De trajectcontrole op de N201 bij Uithoorn begint na de zomer, waarschijnlijk in september, meldt onze mediapartner NH.

De snelheid van automobilisten op de N201 tussen Aalsmeer en Uithoorn gaat gedurende een bepaalde traject in de gaten gehouden door verschillende camera’s. Wie gemiddeld te snel rijdt kan rekenen op een factuur van het CJIB uit Leeuwarden.

De trajectcontroles worden ingevoerd omdat provinciale wegen tot de gevaarlijkste wegen behoren in Nederland. Zo krijgt de N205 bij Hoofddorp ook een camerasysteem. Dit systeem zal naar verwachting al in juli dit jaar actief zijn.

Uit onderzoek van de ANWB vorig jaar bleek dat landelijk gezien twintig procent van het aantal verkeersdoden op N-wegen vallen, vaak door te hard rijden.

Landelijk worden op 20 plekken trajectcontroles op provinciale wegen ingevoerd.