Uithoorn gaat feestje vieren bij tweehonderdjarig bestaan

UITHOORN – Tweehonderd  jaar geleden, op 10 februari 1820,  werd de gemeente Uithoorn officieel gesticht. De dorpen Thamen, De Kwakel en Uithoorn werden samen één. Dat gaat de gemeente dit jaar groots vieren.

Maandagmiddag werd het startsein gegeven voor het feestjaar dat Uithoorn te wachten staat. Eerder werden er al activiteiten georganiseerd, maar het overgrote deel van de viering van 200 jaar Uithoorn moet nog komen.

Feestcommissie

Peter Post, voorzitter van de feestcommisie, zit normaal in de raad voor het CDA. “Het is zo leuk om het enthousiasme te zien. De middag die we organiseerden om een nieuwe dorpsdichter te kiezen werd enorm goed ontvangen, het was een drukte van jewelste.”

Een andere feestneus aan tafel is Iris Boor. Ook zij zit in het feestcomité. “De eerste brainstormsessies waren heel mooi, alle plannen en het gevoel van verbinding kwamen eigenlijk toen al samen. Ik kijk enorm uit naar dit jaar.”

Burgervader Pieter Heiliegers is in 2018 aangesteld als burgemeester. Sinds hij burgemeester is worden er al plannen gemaakt om er een groot feest van te maken. “Het is ontzettend fijn dat de raad van Uithoorn heeft ingestemd met het vrijmaken van budget voor feestelijke activiteiten rondom ons 200-jarig bestaan.” Hij geniet met volle teugen van deze feestdag. “Het is een mooie dag. Taart eten met collega’s die dagelijks klaar staan voor onze inwoners en straks komen er ook nog jarige Uithoorners het feest met ons vieren.”

Eigen feestje

De feestagenda is al goed gevuld maar voor wie nog creatieve ideeen heeft is er nog een potje beschikbaar om deze ideeen uit te werken tot een mooi evenement.