Virale infectie Zorgcentrum Aelsmeer ‘Storm in glas water’

AALSMEER – Een virale infectie die is geconstateerd bij Zorgcentrum Aelsmeer is volgens Corrie van Bremen -hoofd Zorg en Welzijn bij het centrum- een “storm in een glas water.” Bronnen van de lokale website Aalsmeer Vandaag meldden dat het mogelijk om het Noro-virus gaat. Volgens Van Bremen betreft het slechts een griepvirus.

Op de deur van het zorgcentrum wordt aan bezoekers via enkele briefjes verzocht om de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Tevens wordt er melding gedaan dat er tot donderdag 20 februari geen gezamenlijke activiteiten plaatsvinden.

“We werken gewoon volgens het landelijke protocol,” stelt Van Bremen. “Er is niets bijzonders aan de hand, maar we proberen wel zo oplettend mogelijk te zijn.”

Van Bremen begrijpt dat uitbraken van virussen momenteel wat gevoeliger liggen, maar dat was voor Zorgcentrum Aelsmeer geen reden om anders dan normaal te handelen.

Foto’s: VTF – Laurens Niezen