Voorjaarsvakantie in Schouwburg Amstelveen: volop jeugdtheater en film

AMSTELVEEN – In de voorjaarsvakantie (15-23 februari) is er weer van alles te beleven in Schouwburg Amstelveen. Een bomvol programma met de allerleukste voorstellingen, de mooiste films en de Musical4Daagse (6 t/m 12 jaar): vier dagen zingen, dansen en acteren met als afsluiting een echte voorstelling.

Zondag 16 februari, aanvang 15.00 uur – Familiemusical Peter Pan (6+)
Fantastische avonturen wachten op Wendy wanneer Peter Pan haar slaapkamer binnenvliegt en haar meeneemt naar de magische wereld van Nimmerland. Het elfje Tinkerbel leert Wendy vliegen. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak?

Zondag 16 februari, aanvang 14.30 uur – Circustheater in Wirwar (6+)
’s Avonds bij het schijnsel van het nachtlampje komen ze tevoorschijn. Kleine schaduwfiguurtjes die dansen door de nacht. Ze nemen je mee op avontuur naar een wereld waar niemand anders komt. Je vliegt door de lucht, maakt salto’s en balanceert ondersteboven op je handen. Een grenzeloze theatrale reis vol spectaculaire acrobatiek.

Woensdag 19 februari, aanvang 19.30 uur – Theaterclown Jamie Adkins (8+)
Jamie Adkins is een sympathieke clown die het schopte van straatartiest in San Diego tot lid van Cirque du Soleil. Clownerie, balanceren en jongleren doet Adkins met een natuurlijke flair. Critici vergeleken Adkins met Charlie Chaplin en Buster Keaton.

Vrijdag 21, zaterdag 22 februari, aanvang 19.00 uur en zo 23 februari, aanvang 15.00 uur – Repelsteeltje de blinde prinses (8+), nieuwe familievoorstelling Theater Rotterdam
Theater Rotterdam (voorheen Ro-Theater) maakt de leukste familievoorstellingen, altijd feest! Repelsteeltje en de blinde prinses is het nieuwe uitbundige theaterfeest vol grappige verwikkelingen, liedjes en magische toverkunsten. Er is van alles aan de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof.

Cinema Amstelveen – Tijdens de voorjaarsvakantie draaien er dagelijks de leukste kinderfilms, zoals Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn, De Grote Slijmfilm en Spionnengeheimen.

De Musical4daagse is van maandag 17 tot en met donderdag 20 februari. Samenwerken, zelfvertrouwen en discipline zijn belangrijk, maar wat vooral voorop staat is plezier voor iedereen. Ervaring is dan ook niet vereist. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen