Westwijzer doet handdruk in de ban vanwege coronavirus

AMSTELVEEN – Basisschool de Westwijzer neemt het zekere voor het onzekere. Leerlingen en leerkrachten geven elkaar geen hand meer. Normaal gesproken doen ze dit iedere ochtend en middag. De maatregel is een reactie op zorgen van een aantal ouders over het coronavirus.

Directeur Ruud Sahertian wil graag iets doen om de bezorgdheid weg te nemen. “We hebben naar ouders gecommuniceerd dat dit een preventieve maatregel is. Daarnaast hebben we gezegd dat we extra aandacht zullen besteden aan het wassen van handen. Verder willen we ons heel graag houden aan de adviezen en protocollen die er vanuit het RIVM waarschijnlijk komen”, zegt hij.

Originele begroetingen

Sahertian ziet dat de maatregel grappige gevolgen heeft. “Leerlingen hebben zelf allerlei leuke begroetingen bedacht. Van elleboogjes geven tot elkaar gedag zeggen in een andere taal tot een dansje, een hartje maken met je handen of zwaaien. Eigenlijk best wel heel grappig!”

https://video.rtva.nl/clips/2020/week9/200301_handdruk_westwijzer3