Wethouder feliciteert twee marktkooplieden met 50-jarig jubileum

AMSTELVEEN – Marktkooplieden Aad Baas (zoetwaren) en Fam. IJ. Hartkamp (rijwielbenodigdheden) staan op 31 januari al meer dan 50 jaar op de vrijdagmarkt van Amstelveen. Wethouder Economische Zaken Floor Gordon feliciteerde hen en bracht een mooie bos bloemen voor hen mee.

‘Deze marktkooplieden hebben beiden drie generaties Amstelveense inwoners bediend en het winkelcentrum helemaal zien moderniseren, van Plein 1960 tot het Stadsplein nu. Dat is heel bijzonder. Ze hebben ook beiden een hele trouwe klantenkring en staan er altijd in weer en wind. Als ze met vakantie waren vroegen de klanten gelijk waar de kraam stond. Deze ondernemers gaven aan dat op de Amstelveense markt een gezellige sfeer is en dat alles goed geregeld is. Daarom staan ze hier al zo lang’, zegt Wethouder Gordon.

Fam. IJ. Hartkamp (rijwielbenodigdheden) staat al vanaf 28 januari 1970 op de markt (50 jaar). Alles wat je nodig hebt voor je fiets kun je bij deze kraam kopen. Van mandjes, regenkleding, banden, fietsbellen te veel om op te noemen is hier verkrijgbaar. Ook deden ze jaren reparaties van fietsen. Met gezien de leeftijd, al in de 80 zijn ze daar begrijpelijkerwijze mee gestopt. Meneer Hartkamp stond altijd samen met zijn vrouw klaar voor de klant en wil nog even doorgaan op de markt.

Aad Baas (zoetwaren en chocola) staat al vanaf 10 januari 1969 op de markt. Dus eigenlijk al meer dan 51 jaar. Zij zijn heel klantgericht en waren ook altijd aanwezig, maakt niet uit wat voor weer. Wel een klus om die hele vrachtwagen met snoep en chocola uit te pakken. Maar ze deden het altijd met veel plezier. Ze hebben aangegeven na de Pasen van dit jaar te willen stoppen, op Goede Vrijdag. Een goede dag op afscheid te nemen. Veel families in Amstelveen zullen hen missen.