Zangers gezocht voor bijzonder ‘dementiekoor’

AMSTELVEEN – Stichting Brentano Amstelveen is op zoek naar mensen met dementie die van zingen houden en ervaren koorzangers om hen te ondersteunen tijdens een bijzonder concert dat op 1 april plaatsvindt in de Kruiskerk. Tijdens dit concert zullen delen uit de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach worden gezongen. Het project draagt de toepasselijke naam DEMATTHEUS.

“Het is ontzettend mooi om te zien wat deze prachtige muziek nog steeds doet met ouderen en met mensen met dementie in het bijzonder,” zegt initiatiefnemer en dirigent Wouter van den Braak. “Dit bijzondere project maakt het mogelijk dat mensen met dementie weer kunnen ervaren en voelen hoe het is om deze prachtige muziek van Bach uit te voeren met een heus orkest en solisten.”

Er wordt niet alleen gezongen, maar ook verteld. Mensen met dementie en hun naasten zullen persoonlijke verhalen delen. Van den Braak geeft aan dat het niet moeilijk was om een orkest en solisten te vinden die mee willen doen, maar een paar extra steunzangers zijn nog wel nodig; tenoren én bassen. “Ook willen we mensen met een lichamelijke beperking in de gelegenheid stellen om mee te doen.”

De repetities van het concert staan gepland op 14, 21 en 28 maart en worden begeleid door medewerkers van Brentano. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 maart via ikdoemee@brentano.nl.