Amstelveense werkzoekenden bezoeken bloemenveiling Aalsmeer

AMSTELVEEN – Werkzoekenden uit de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer gingen op woensdag 4 maart op bezoek bij bloemenveiling Flora Holland in Aalsmeer om kennis te maken met vier verschillende werkgevers. Zij kregen informatie over werken in de sierteelt. De ontmoeting was georganiseerd door Werkplein AA dat namens Amstelveen en Aalsmeer ondersteuning biedt aan inwoners die op zoek zijn naar werk.

Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen sprak de werkzoekenden en werkgevers toe: “Het is belangrijk dat inwoners een leuke baan vinden die bij ze past. Op deze dag kunnen werkzoekenden gelijk in gesprek met een werkgever. Een aantal werkzoekenden heeft al een afspraak om een dag mee te lopen.”

12 miljard omzet
De werkzoekenden kregen eerst een rondleiding van Royal Flora Holland op de internationale marktplaats voor bloemen en planten. Daarna volgde een bezoek aan OZ Planten. Dit bedrijf is één van de grootste plantenexporteurs van Nederland. Ook werd Parfum Flower Company bezocht, een groothandel in geurende tuinrozen. Het laatste bezoek was aan het bedrijf Van Zaal Transport dat bloemen levert aan tuincentra, distributeurs en groothandels.

Bij Royal Flora Holland werken in totaal 2.636 mensen met 44 verschillende nationaliteiten. Jaarlijks wordt er voor ruim 12 miljard euro aan bloemen en planten verhandeld. Rozen, tulpen en chrysanten zijn de populairste soorten. De top 5 van exportlanden zijn Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en België.

De gemeente Amstelveen gaat via Werkplein AA dit jaar meerdere bijeenkomsten organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in beroepen waar op dit moment veel openstaande vacatures zijn. Het doel is om meer inwoners te ondersteunen in hun zoektocht naar werk.

Op de pagina van AA Werkplein is meer informatie te lezen.