Bach Ensemble Amsterdam voert Matthäus Passion uit in Kruiskerk

AMSTELVEEN – Het Bach Ensemble Amsterdam voert op zaterdagavond 14 maart, onder leiding van Paulien Kostense, de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit in de Kruiskerk. 

Het Bach Ensemble Amsterdam (BEA) bestaat uit een koor en orkest van getalenteerde amateurs, dat gecoacht wordt door professionele musici die verbonden zijn aan de vermaarde Nederlandse Bachvereniging en die zeer goed thuis zijn in barokke muziek. Het indrukwekkende en ontroerende verhaal over verraad en liefde, berechting en sterven wordt door de jonge mensen van BEA gebracht met twee koren en twee orkesten, links en rechts vóór in de kerk. Vol hartstocht klinken de dramatische ’turbae’ (de opgehitste volksmassa’s), devoot de gelovige koralen, liefdevol de emotionele hoogtepunten in de aria’s en vol overtuiging de personen uit het evangelie van Matteüs. De prachtige instrumentale solo’s worden stijlbewust gebracht.

Vocale solisten zijn Stephan Adriaens, evangelist; Joep van Geffen, Christus; Elvire Beekhuizen, sopraan; Rosina Fabius, alt; David Lee, tenor en Michiel Meijer, bas. De kleinere rollen worden gezongen door koorleden.

Zaterdag 14 maart, aanvang 19.00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a.
De kerk is open vanaf 18.15 uur. Kaarten kunnen worden gekocht op www.klassiekemuziek.nl of besteld via concert@kruiskerk-amstelveen.nl (entreeprijs € 22,50; jongeren t/m 16 jaar € 20). De kaarten zijn ongeplaceerd.