Balkongymles Mieke is groot succes in Westwijk

AMSTELVEEN – Het zijn rare en moeilijke tijden. Zeker voor de oudere inwoners van Amstelveen. Eigenlijk is hen opgedragen om de hele dag achter de geraniums te gaan zitten totdat het coronavirus is uitgebannen. Maar dat laat de Bovenkerkse Mieke Regelink niet gebeuren. Normaal gesproken geeft zij beweegles aan ouderen en tijdens een spontaan rondje zwaaien ontstond ook nog eens een spontane balkonles bewegen. 

Het tekent de positieve Regelink. Zelfs van vervelende situaties weet zij nog iets moois te maken. Ongeveer een kwartier lang staan de ouderen van de Dignahof vrolijk mee te zwieren en zwaaien. En als het aan Regelink ligt, vindt haar initiatief navolging in meerdere wijken te Amstelveen en zelfs Nederland. “Zwaai wat meer naar elkaar. Geef een handkus. Sta even wat meer stil bij elkaar, op anderhalve meter afstand natuurlijk! Maar zo wordt het even wat gemakkelijker deze tijd.