Brandbrief burgemeesters: ‘Ongekende economische klap sierteelt’

AALSMEER – De burgemeesters van Aalsmeer en Uithoorn hebben een brandbrief gestuurd over siertelers die zwaar in de problemen komen door de coronacrisis. De brief is mede ondertekend door Westland en Katwijk. 

De gemeenten verwachten een ‘ongekende economische klap’ onder de siertelers.

Volgens burgemeester Gido Oude Kotte van Aalsmeer, die ook namens Uithoorn spreekt, gaat het om het voortbestaan van bedrijven. “Veel werknemers dreigen hun baan te verliezen. Voor een hoop bedrijven dreigt een faillisement,” stelt Oude Kotte.

Crisismaatregelen

De Aalsmeerse burgemeester doet een dringende oproep aan het kabinet om met tijdelijke crisismaatregelen te komen. “Het voorjaar is normaal gesproken een piekperiode. De omzet van bedrijven in deze periode, zal een fractie bedragen van de omzet in dezelfde periode vorig jaar.”

Om te voorkomen dat bedrijven daardoor zwaar in de problemen komen moet de Rijksoverheid, wat de ‘sierteeltgemeenten’  betreft, borg staan voor noodkredieten die banken kunnen verstrekken.

Via onze mediapartner NH