Brandweer adviseert extra maatregelen om brandveiligheid seniorencomplexen

AMSTELVEEN – Woonstichting Eigen Haard moet extra maatregelen nemen om de brandveiligheid van twee wooncomplexen voor senioren aan de Smeenklaan en Kringloop in Amstelveen te vergroten. Dat is de uitkomst van het advies dat de gemeente aan Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft gevraagd. De woningcorporatie krijgt acht weken om deze maatregelen uit te voeren.

In 2017 zijn er door Eigen Haard tijdelijke maatregelen genomen om de brandveiligheid te vergroten tot aan de (renovatie)werkzaamheden van beide wooncomplexen in uiterlijk 2020. Op 15 januari heeft de woningcorporatie laten weten deze deadline niet te halen en het werk uit te stellen tot in ieder geval 2023. De gemeente heeft hierop Brandweer Amsterdam-Amstelland advies gevraagd over de brandveiligheid van de complexen.

Eigen Haard heeft acht weken de tijd om de aanvullende maatregelen die de brandweer voorstelt uit te voeren. Deze maatregelen bestaan onder meer uit het openmaken van de buitengevel met minimaal 30 procent, zodat de galerij niet volledig afgesloten is.