Burgemeester: ‘Geen aanleiding om evenementen af te gelasten of gebouwen te sluiten’

AMSTELVEEN – Ondanks enkele besmettingen in de regio, kan het openbare leven in Amstelveen op dit moment gewoon doorgaan. “Er is geen aanleiding om evenementen af te gelasten of gebouwen te sluiten. Iedereen kan dus naar werk, school of andere openbare plekken. Organisatoren van bijeenkomsten en instellingen die veel publiek ontvangen hoeven nu geen extra maatregelen te nemen,” schrijft burgemeester Tjapko Poppens in een brief gericht aan alle Amstelveners. 

De burgemeester vraagt wel om huisarts en GGD niet onnodig te belasten: “Als u alleen verkouden of grieperig bent, kunt u thuis uitzieken en hoeft u de huisarts niet te bellen. Als u koorts en luchtwegklachten heeft en u bent in een gebied geweest waar het coronavirus op dit moment heerst, belt u dan de huisarts. Uw huisarts overlegt met de GGD of een test bij u nodig is.”

De gehele brief van de burgemeester is hier te vinden.