Carnavalsoptocht Poelgilderdam gaat alsnog door

KUDELSTAART – Het leek er niet meer van te komen maar het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan. De grote carnavalsoptocht in Kudelstaart wordt alsnog gehouden en wel op zondag 22 maart.

De optocht was eerder afgelast vanwege de storm en de praalwagens stonden sindsdien te ‘verpieteren’ in de opslag. Dat was flink balen voor de bouwers die er maandenlang aan hadden gewerkt en voor de vele Kudelstaarters die naar de kleurrijke optocht hadden uitgekeken.

Adjudant Prins Carnaval van De Pretpeurders, Ronald Stolwijk, zegt dat het eigenlijk niet meer in de planning lag om de optocht te houden, maar hij kreeg zoveel teleurgestelde reacties dat er toch een datum is geprikt.

Van de 17 of 18 praalwagens doen er straks 12 wagens mee. Kudelstaart is dan voor een dag omgetoverd tot Poelgilderdam.