‘Corona-ouder’ heeft geen kinderen kunnen besmetten op basisschool

AMSTELVEEN – De tweede Amstelvener die besmet is geraakt met het coronavirus heeft geen kinderen of leraren besmet op de Roelof Venemaschool. Dat stelt de GGD in een brief naar de ouders, verzorgers en werknemers. Gisteren maakte de gemeente bekend dat een basisschool in onze gemeente deel uitmaakte van een contactonderzoek in verband met een coronabesmetting. Dit blijkt de Roelof Venemaschool aan Laan Rozenburg te zijn.

De besmette ouder van een van de leerlingen is na de besmetting niet op school geweest. Volgens de GGD heeft het kind zelf ook geen contacten gehad op school die een besmetting zouden kunnen opleveren.

De ouder zit nu in thuisisolatie. Alle andere gezinsleden blijven voor de zekerheid ook thuis. De GGD zegt dat er geen verdere maatregelen nodig zijn. Daarnaast is er ook geen reden om aan te nemen dat het coronavirus zich zal verspreiden via de school. De Roelof Venemaschool blijft gewoon open.