Corona in Amstelveen: diverse afgelaste events en lege schappen

AMSTELVEEN – Ook in Amstelveen zijn de corona-maatregelen voelbaar. Evenementen worden afgelast en de schappen in supermarkten raken leger.  Donderdagavond meldde de GGD een nieuwe besmettingen voor Amstelveen en Aalsmeer. In beide gemeenten staat de teller nu op 3.

Laatst bijgewerkt op 13-03-2020 om 18:00 uur.

Heel veel lege schappen aan het eind van de dag

   

Maximum gesteld aan medicijnen

Winkels als de Kruidvat hebben een maximum gesteld aan het aantal medicijnen dat gekocht mag worden. Bij de Kruidvat op Groenhof zijn de schappen met pijnstillers en middelen tegen verkoudheid leeg. Hier is een maximum van drie gesteld.

Kom niet naar het Bloesempark

Ondanks dat de bloesem dit weekeinde wel eens heel mooi kan zijn, roept het Amsterdamse Bos op om niet naar het Kersenbloesempark te komen. De eventuele drukte maakt de kans op besmettingen groter.

Bibliotheken dicht

Alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland zijn tot 31 maart uit voorzorg gesloten. Stadsplein, Westwijk, Uithoorn en Aalsmeer.

Ook lege schappen bij AH Bovenkerk

Zo ziet de broodafdeling van de Albert Heijn aan de Maalderij in Bovenkerk er deze vrijdagmiddag uit (zie naastgelegen foto). Volgens een medewerker komt er morgen wel weer nieuw brood binnen.

&C pop-up store uitgesteld

De feestelijke opening van de &C pop-up store, die zaterdag 14 maart zou worden geopend, is uitgesteld. Dit geldt ook voor het moment waarbij Chantal Janzen aanwezig zou zijn. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum. Andere winkels in het Stadshart blijven open en volgen de richtlijnen van het RIVM op.

Maatregelen van diverse sportaccommodaties

Bij zwembad de Meerkamp heeft tot en met 31 maart evenementen, lessen en activiteiten met meer dan 100 personen geannuleerd. Daarnaast gaat deze maand ‘recreatief zwemmen’ op zaterdag en zondag niet door en ook ‘banen zwemmen’ is in de weekenden afgelast. Zwemlessen gaan wel door en ook verenigingen zijn nog welkom, zolang ze zich houden aan het maximum van 100 personen.

Hockeyclub MHC heeft voor vandaag alle trainingen afgelast. Komend weekend gaat het bestuur in overleg over de actuele situatie.

Vrijdagmarkt afgelast

De bekende markt op het stadsplein zal vrijdag niet doorgaan. De gemeente laat op Facebook weten dat dit besluit is genomen naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van het kabinet.

Universiteiten dicht

Op hogescholen en universiteiten zal vanaf morgen tot en met eind maart geen les meer worden gegeven. De onderwijsinstellingen adviseren studenten zoveel mogelijk thuis te studeren en proberen passende oplossingen te vinden, zoals online colleges.

Amstelveners hamsteren

Ook in Amstelveen beginnen mensen massaal eten in te slaan. De schappen raken leger. Columnist Jeroen Franken plaatst onderstaande foto op Twitter.

Lentemarathon gaat niet door

Ook de lentemarathon die op 22 maart in Amstelveen zou worden gehouden gaat niet door.

 

Foto: Vivian Tusveld