Documentaire De slag om het vrouwenhart te zien in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Hella de Jonge, de maker van ‘Verlies niet de moed’, heeft een nieuwe documentaire gemaakt: De slag om het vrouwenhart. De docu-film is op internationale vrouwendag, zondag 8 maart, in Cinema Amstelveen te zien. Na afloop van de vertoning is er een nagesprek.

Hella put in deze documentaire uit haar eigen ervaringen. Ze kwam door haar eigen hartproblemen in contact met de, onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen, cardiologe Angela Maas en haar collega, de op leefstijl gerichte Janneke Wittekoek.

Waarom Hella’s film nu? Ooit wees Aletta Jacobs op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. 100 jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen. De slag om het vrouwenhart gaat specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem.

Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied.

Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad door deze urgente documentaire. Deze docu-film is Nederlandse gesproken en Engels ondertiteld (Dutch spoken, English subtitles).

Nagesprek
Na afloop van de vertoning verzorgen Caroline van Leuven en Liz Early het nagesprek.

Zondag 8 maart, aanvang 16.30 uur in Cinema Amstelveen.