Drietal Amsterdammers met geladen pistool aangehouden op Schiphol

SCHIPHOL – De Koninklijke Marechaussee heeft maandagavond drie jonge Amsterdammers aangehouden voor de vertrekhal van Schiphol. In de auto van de drie werd een geladen vuurwapen aangetroffen. 

De auto van het drietal werd staande gehouden tijdens een reguliere controle. De bijrijder begon hierop zenuwachtig gedrag te vertonen en stapte uit. Bij het verlaten van de auto gooide de passagier snel een tas op de achterbank. In deze tas werd het geladen pistool aangetroffen.

Geen van de mannen wilde uitleggen van wie het vuurwapen was. Daarop zijn de inzittenden, twee mannen van 19 jaar en één van 20 jaar uit Amsterdam, aangehouden als verdachten voor verboden wapenbezit.

Naar aanleiding van de vondst is een woning doorzocht in Amsterdam. Hierbij is niks aangetroffen. Het vuurwapen en de patroonhouder met munitie zijn in beslag genomen.

Foto: Koninklijke Marechaussee