‘Drukte Amstelveens Bloesempark helpt mee aan totale lockdown’

AMSTELVEEN – De drukte die zaterdag heerste in en om het Bloesempark in het Amsterdamse Bos heeft landelijk tot veel verontwaardiging geleid. Volgens veel experts draagt de laksheid waarmee de bevolking omgaat met het coronavirus bij aan het snel instellen van een totale lockdown, zoals nu bijvoorbeeld in Italië het geval is. 

Het Amstelveense gemeentebestuur heeft vandaag ook met afgrijzen gekeken naar de files voor het Bloesempark. Wethouder Raat vertelt op twitter dat morgen druk gecontroleerd gaat worden op parkeren in de berm nabij het Bos. Dit om bezoek zoveel als mogelijk te ontmoedigen.

Afsluiten

Tevens vindt de gemeente dat vanuit het Amsterdamse Bos extra maatregelen moeten worden genomen. Het park afsluiten voor publiek is wat betreft Amstelveen ook een optie.

Onbegrijpelijk

Op Social Media werd met onbegrip gereageerd op de grote groep mensen in het Bloesempark.

Zo ging het er vandaag aan toe in het Bloesempark: