Film Mrs. Lowry and Son over leven Britse schilder

 Hoewel kunstschilder L.S. Lowry inmiddels als een van de meest gevierde kunstenaars van Groot-Brittannië wordt gezien, ontraadde zijn aan het bed gekluisterde moeder hem altijd zijn passie voor schilderen te volgen. De film Mrs. Lowry and Son is vanaf donderdag 5 maart te zien in Cinema Amstelveen.

Mrs Lowry and Son vertelt het verhaal van de inmiddels gevierde Britse kunstenaar L.S. Lowry en de getroebleerde relatie met zijn aan bed gekluisterde, dominante moeder. Werkend als huurincasseerder mengt Lowry zich overdag tussen de fabriekswerkers op de straten van Salford. Zijn vrije uren besteedt hij aan het maken van zijn schilderijen en de zorg voor zijn moeder, die zijn artistieke ambities enkel bekritiseert.

Lowry maakte in zijn leven zo’n 1000 schilderijen en 800 tekeningen, waarvan een grote collectie te zien is in het Lowry Centre te Salford. Ook de Tate Gallery in Londen bezit 23 werken van zijn hand.

Regie: Adrian Noble. Met: Timothy Spall, Vanessa Redgrave e.a. Biografisch drama, GB 2019.
Duur: Circa 95 minuten, geen pauze. Kijkwijzer:

Donderdag 5 maart, aanvang 19.00 uur. Zaterdag 7 maart, aanvang 21.10 uur. Woensdag 11 en vrijdag 13 maart, aanvang 19.00 uur. Dinsdag 17 maart, aanvang 21.05 uur. Woensdag 18 maart, aanvang 15.55 uur. Meer informatie: Cinema Amstelveen