Geen Amstelveense vuurwerkshow tijdens Koningsnacht

AMSTELVEEN – De traditionele Amstelveense vuurwerkshow die de avond voor Koningsdag wordt gehouden, vindt dit jaar geen doorgang. “Hierdoor zorgen we ervoor dat we meer activiteiten kunnen houden op 5 mei, wanneer 75 jaar bevrijding wordt gevierd,” zegt de voorzitter van Amstelveen Oranje, Frank Kuyper, tegenover RTVA.

De nacht voorafgaand aan Koninginnedag/Koningsdag wordt traditioneel een vuurwerkshow gehouden in Amstelveen.  Kuyper zegt wel dat er naar alle waarschijnlijkheid vuurwerk is te zien op 5 mei bij de kermis die dan de eerste dag beleeft.

De komende tijd zal Amstelveen Oranje via de diverse media het feestprogramma voor 5 mei bekend gaan maken. In ieder geval komt er een bevrijdingsconcert op het Stadsplein waaraan Rolf Sanchez, Berget Lewis, Candy Dulfer en het New Amsterdam Orchestra meewerken. Tevens wordt er in de Stadstuinen weer een aantal activiteiten georganiseerd speciaal voor de kinderen.