Gemeente Amstelveen in gesprek met ondernemers over gevolgen coronamaatregelen

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen gaat in gesprek met ondernemers over de gevolgen van de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Dat schrijft burgemeester Tjapko Poppens in een brief aan de gemeenteraad.

“Veel organisaties nemen zelf direct hun verantwoordelijkheid en hebben al maatregelen getroffen,” schrijft Poppens. “Wij merken echter dat er veel vragen leven bij met name ondernemers. We zullen met ze in gesprek gaan over de lokale impact en hen zo goed mogelijk informeren over ondersteunende mogelijkheden.”

Vooral horecaondernemers worden flink getroffen door de maatregelen. Het kabinet kondigde gisteren aan dat alle horecagelegenheden in Nederland tot en met 6 april dicht moeten. Restauranteigenaar Daan Kroone vertelde gisteren tegen onze mediapartner NH hoe hij 35 personeelsleden naar huis kon sturen. “Ik heb zelden zo’n rampendag meegemaakt in mijn lange carrière.”