Gemeente schiet Amstelveense voedselbank te hulp

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen gaat de komende tijd de plaatselijke voedselbank te hulp schieten. Door de huidige coronacrisis kan de voedselbank het hoofd maar moeilijk boven water houden.

Voor de veiligheid van haar vrijwilligers, waarvan velen tot de risicogroep behoren en ook voor de veiligheid van cliënten, heeft de Voedselbank Amstelveen besloten de komende weken geen voedselpakketten meer te verstrekken .

In plaats van voedselpakketten krijgen de cliënten nu een cadeaubon waarmee zij zelf hun inkopen kunnen doen.   Deze cadeaubonnen kunnen de cliënten ophalen bij de Voedselbank op de gebruikelijke tijd: woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

Annick Visser, voorzitter van de Voedselbank:  “Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van wethouder Marijn van Ballegooijen net toen ik op het punt stond de gemeente te bellen dat we een groot probleem hadden. Zijn telefoontje kwam als geroepen.  De wethouder liet weten, dat de Voedselbank kon rekenen op steun van de gemeente en hij bood de Voedselbank een substantieel bedrag voor deze crisisperiode.  Het doet me goed te weten, dat de gemeente ons ondersteunt en betrokken is bij de kwetsbare bewoners.

Dankzij deze gulle gift van de gemeente is de Voedselbank in staat om in deze moeilijke periode cadeaubonnen te verstrekken waarmee de cliënten hun eigen eten kunnen kopen.”