GGD Amstelland overbelast: huisartsen tot wel twee uur in de wachtrij

AMSTELVEEN – GGD Amstelland is amper bereikbaar voor huisartsen in Amstelveen en omliggende gemeentes. Dit schrijft De Telegraaf. De huisartsen hebben vragen over patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Sommige huisartsen staan wel twee uur in de wacht voordat ze iemand van de GGD te spreken krijgen.

Tegenover De Telegraaf zegt een woordvoerder van GGD Amstelland dat er inderdaad sprake is van overbelasting: „We gaan daarom flink opschalen. Die wachttijden moeten naar beneden. We moeten vooral goed bereikbaar zijn voor de zorgprofessionals. In verband met de vele vragen – we zijn vorige week al gestopt met tellen – over het coronavirus, zijn we inmiddels helaas minder goed bereikbaar voor andere vragen. We hopen dat mensen daar begrip voor hebben.”

Het landelijk overkoepelende bureau GGD GHOR zegt niet op de hoogte te zijn van de situatie bij de locatie in de regio Amstelland. GGD Amstelland is verantwoordelijk voor de gemeentes Amstelveen, Amsterdam, Ouder-Amstel, Aalsmeer, Diemen en Uithoorn.

Bel bij klachten die op het coronavirus kunnen duiden eerst de huisarts. Die verwijst indien nodig door naar de GGD.