Inzet handhavers en beveiligers bij afvalbrengstation

AMSTELVEEN – De gemeente gaat handhavers een beveiligers inzetten om onprettige situaties bij het afvalbrengstation te voorkomen. Ook roept de gemeente op om alleen te komen als het echt moet én niet voor maar één zak afval: “Spaar het op en kom op een later moment,” aldus de gemeente.

Afgelopen zaterdag ontstond er een enorme file. Dit komt mede omdat het aantal auto’s dat per keer wordt toegelaten vanwege het coronavirus is verlaagd van 15 naar 10 auto’s per keer. Dat leidt tot ongeduldige reacties. De medewerkers zien dat mensen al voordat ze binnen zijn uit hun auto stappen en lopend het afvalbrengstation op willen gaan. Ook probeert men van twee kanten met de auto het station te benaderen wat leidt tot voordringen. De toegang te voet is momenteel niet toegestaan om grip te houden op het aantal bezoekers op het station.