Jaap Buijs van The Pub geeft zijn lokale leveranciers steuntje in de rug

AMSTELVEEN – Hij lijkt een beetje verontschuldigend te kijken. “Ja, het is de zoveelste actie van een lokale ondernemer. Maar het moet nu! Die horecaleveranciers hebben het moeilijk. Elk beetje helpt. Echt waar!”

Jaap Buijs, eigenaar van café The Pub en snackbar Mr. Ed, moet in deze tijden zelf ook het hoofd boven water te houden. Maar daarbij vergeet hij niet dat zijn leveranciers het tevens moeilijk hebben. En zijn hoofdleveranciers, waaronder de nazaten van Freddy uit Zoeterwoude, gaan het wel redden. Maar juist de lokale jongens. Die verdienen wat Buijs betreft een steuntje in de rug.

En omdat het happy anderhalf hour in The Pub op vrijdagmiddag voorlopig geen doorgang vindt, bedacht Buijs een actie die allen helpt. “Een lekker lokaal biertje met een lekkere lokale bitterbal. Zo helpen we De Naeckte Brouwers en Oma Bob’s ook. Prachtig toch? En niet alleen op vrijdag op te halen. Als Mr. Ed open is, kan de borrelbox ook worden gehaald!”

Buijs realiseert zich dat zijn actie slechts een kleine bijdrage is om de lokale bedrijven overeind te houden. “Maar echt alle kleine beetjes helpen. Alsjeblieft Amstelveners, denk aan al die hardwerkende ondernemers die het nu moeilijk hebben. Juist nu hebben we elkaar nodig. Om ervoor te zorgen dat we er ook voor jullie staan als deze ellende is afgelopen.”