Leraar in opleiding geeft eigen kinderen nu les

AMSTELVENER – Doordat alle scholen dicht zijn krijgen leerlingen thuiswerkopdrachten. Maar ook leraren zitten thuis door het besluit om de deuren van de scholen tot in ieder geval 6 april op slot te gooien. Amstelvener Michael Swartz is leraar in opleiding en werkt als docent op de Aalsmeerse Westplas Mavo. Maar de komende weken is hij de meester van zijn eigen zoons.

‘Het is even wennen. Natuurlijk op stel en sprong voor alles en iedereen ombouwen eigenlijk van een normale dag naar een heel aangepast rooster, ‘ zegt Swartz. Hij heeft met zijn vrouw en kinderen afgesproken om zo veel mogelijk een normaal ritme aan te houden. Swartz begeleidt zijn eigen kinderen nu met het gekregen schoolwerk waar de jongens thuis aan werken. Tegelijkertijd krijgen de kinderen ook wat meer vrijheid, want het moet wel leuk blijven.

Michaels oudste zoon Jair vind het allemaal niet zo heel erg. Hij kan zich nu veel beter concentreren op het schoolwerk doordat hij niet gestoord wordt door andere kinderen. Maar er zijn ook dingen die hij mist, zoals een speciaal project waarbij hij bij Maimonides middelbare school extra uitdagende opdrachten krijgt.