Mijlpaal voor Amstelveenlijn: nieuwe halte Kronenburg geopend

AMSTELVEEN – De vernieuwde tramhalte Kronenburg is vandaag opengesteld voor reizigers. Om dat te vieren werden reizigers getrakteerd op iets lekkers.

De nieuwe halte is onderdeel van een megaproject om de hele Amstelveenlijn, tussen Amsterdam-Zuid en Westwijk in Amstelveen, te vernieuwen. In totaal komen op het traject drie ongelijkvloerse kruisingen, waarvan de eerste dus vandaag in gebruik is genomen. Zonnestein en Sportlaan volgen nog.

Op de Amstelveenlijn komt straks tram 25 te rijden. De tram komt in de plaats van de verouderde metrolijn 51. Deze rijdt al een jaar niet meer omdat de metro onveilig is en ook onbetrouwbaar als het gaat om de dienstregeling.

Indrukwekkend

De Amstelveners hebben er lang op moeten wachten. Ze kijken ruim een jaar aan tegen een enorme bouwput en zijn blij dat in ieder geval een van de drie ongelijkvloerse kruisingen nu klaar is. “Ik vind het het nogal indrukwekkend, eerlijk gezegd. Ik had niet gedacht dat het zo mooi zou worden. D’r zijn een boel ongelukken gebeurd in het verleden, dus ik denk dat het een goede zaak is,” zegt een trotse buurtbewoner.