Na wegvallen halte Biesbosch: gratis pendelbus tussen Zonnestein en Kostverlorenhof

AMSTELVEEN – Vanaf maandag 9 maart rijdt er tijdelijk een gratis pendelbus tussen halte Zonnestein en winkelcentrum Kostverlorenhof. De tijdelijke bus rijdt omdat halte Biesbosch en de fiets- en voetgangersoversteekplaats vervallen in verband met de aanleg van de nieuwe metrolijn.

Het busje rijdt totdat tramhalte Zonnestein op maandag 4 mei open gaat. De bus rijdt een vaste route tussen Zonnestein en winkelcentrum Kostverlorenhof met een tussenstop bij Kronenburg op de Professor J.H. Bavincklaan.

De gratis pendelbus rijdt 7 dagen per week elke 12 minuten van maandag 9 maart tot en met zondag 3 mei van 9.00 ’s ochtends tot  21.00 uur.
De rit start bij de tijdelijke halte Zonnestein, ter hoogte van huisnummers 101 t/m 129. De vertrektijden bij halte Zonnestein zijn om .00, .12, .24, .36 en .48 minuten na het hele uur.

De tijdelijke halte bij winkelcentrum Kostverlorenhof is vlakbij Albert Heijn. Bij winkelcentrum Kostverlorenhof vertrekt de pendelbus om .06, .18, .30, .42 en .54 minuten na het hele uur.

De tijdelijke halte bij Kronenburg is op de Professor J.H. Bavincklaan vlak voor de hotels Ibis Budget en CityDen voor zowel richting winkelcentrum Kostverlorenhof en voor Zonnestein. Het is het mogelijk om een rollator of een kinderwagen mee te nemen in de bus. Rolstoelen en scootmobielen kunnen helaas niet mee. De bus is herkenbaar aan het Amstelveenlijn-logo.

Meer informatie is te lezen op de website van de Amstelveenlijn. 

Foto: Amstelveenlijn.nl