Ook noodfonds voor Transavia-personeel

SCHIPHOL – Het grond- en cabinepersoneel van Transavia zal de komende maanden verzekerd zijn van een inkomen dankzij het nieuwe Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid. Dat meldt vakbond FNV. Vanaf vandaag staat de hele vloot van Transavia door de coronacrisis aan de grond.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Vorige week werd al bekend dat ook moederbedrijf KLM gebruik kan maken van het noodfonds van de overheid, dat in de plaats komt van de eerder aangekondigde werktijdverkorting. Bij Transavia geldt de inkomenszekerheid voor drie tot zes maanden.

“Dit pakket aan noodmaatregelen geldt zowel voor werknemers in vaste dienst als met een tijdelijk contract”, aldus FNV-onderhandelaar Birte Nelen. In tegenstelling tot KLM houden  werknemers van Transavia met tijdelijke contracten ook hun dienstverband en worden volledig doorbetaald.

Corona-akkoord

Het corona-akkoord is gesloten door alle vakbonden voor het grond-, cabine- en cockpitpersoneel bij Transavia. Vrijwel alle leden van FNV stemde in het met akkoord, de uitslag van de andere ledenraadplegingen wordt nog verwacht.

Via onze nieuwspartner NH. 

Foto: VTF