Oudste damclub van Amstelveen stopt ermee na 55 jaar

AMSTELVEEN – De oudste damclub van Amstelveen, DCA, houdt het na 55 jaar voor gezien. “De belangstelling voor het dammen is er wel, maar van een regelmatig clubbezoek is helaas geen sprake,” aldus Henk Fokkink, de voorzitter van DCA.

Vrijdag 20 maart organiseert de club nog één laatste sneldamtoernooi. Dat wordt gehouden ontmoetingscentrum De Meent aan de Orion 3 in Amstelveen gehouden waar sinds jaar en dag de wekelijkse clubavond wordt gehouden. Naast een aantal oud-leden komen er ook spelers uit De Kwakel en Diemen.

Het toernooi staat tevens open voor huisdammers. Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 12 maart inschrijven bij DCA-voorzitter Henk Fokkink, bereikbaat via telefoonnummer 06-11 76 87 39. Deelname is kosteloos. Gespeeld wordt op de klok, waarbij iedere speler tien minuten speeltijd krijgt. Verdere regels worden voor de aanvang van het toernooi bekend gemaakt.