Personal coach Carlos Lens geeft tips om thuis in beweging te blijven

AMSTELVEEN – In deze spannende tijd zitten veel mensen thuis. Volgens de Amstelveense personal coach en fitnesstrainer is het belangrijk om te blijven bewegen. Hij geeft daarom exclusief voor NH Nieuws enkele tips en oefeningen, die iedereen altijd en overal kan doen.

Volgens Carlos Lens zijn er duizenden oefeningen die je gewoon thuis kan doen. “Alles wat je nodig hebt is je eigen lichaamskracht en wat spullen”, vertelt Carlos terwjl hij naar een tafel in de tuin loopt. Hier laat hij een paar eenvoudige push-up’s zien.

Ook een muur is een hulpmiddel. Lens laat zien hoe je jezelf in vorm houdt door er tegenaan te zitten zonder stoel. “Beenspieren aanspannen, rug recht, buik inhouden en dan ga je jezelf uitdagen hoelang je dat volhoudt”, vertelt Lens lachend.


Het natuurlijk wel belangrijk dat je thuis een matje of stuk tapijt hebt waar je oefeningen op kan doen. Of je nu je billen in vorm wil houden, of dat je alleen je ledematen wilt loskrijgen, voor iedereen is er wel een oefening te bedenken.

Tot slot benadrukt Carlos Lens dat je nooit jezelf moet forceren. De oefeningen zijn er voor ieder niveau. “Je moet ervoor zorgen dat je rust, je training en je voeding kloppen. Goed eten, goed sporten en bewust zijn van wat je doet”, is de les die hij zijn pupillen altijd meegeeft.

Via onze mediapartner NH.