Rector HWC: ‘Niet doorgaan examens geeft ons tijd om na te denken’

AMSTELVEEN – De centrale eindexamens gaan dit jaar niet door, heeft het kabinet vandaag besloten. Voor veel schoolbesturen betekent dit lang vergaderen en het inlichten van ouders. Belangrijke vraag: hoe nu verder? Moeten de schoolexamens bijvoorbeeld doorgaan? 

Voor het Hermann Wesselink College in Amstelveen is het afgelasten van het centraal eindexamen, hoe gek het ook klinkt, goed nieuws. “We hadden echt nog een volle toetsweek voor de boeg,” vertelt rector Bert Kozijn: “Het geeft ons nu de tijd en ruimte om er goed over na te denken, wanneer we het willen doen en onder welke condities.”

Bert Kozijn vertelt dat de schoolexamens nu zijn uitgesteld tot ‘een nader te bepalen datum’. De school heeft in ieder geval tot begin juni de tijd om de schoolexamens af te ronden.

Spanning weggevallen

De spanning voor de medewerkers van het Herman Wesselink College is nu weggevallen, want wat moet je met 350 leerlingen die anders deze week toetsen zouden hebben moeten maken en niet te dicht bij elkaar mogen zitten?

“We zaten heel erg na te denken wat te doen als je tegelijkertijd heel veel leerlingen in huis hebt. Hoe scheid je bijvoorbeeld de in – en uitgangen, hoe regel je dat met surveillance,” vraagt Kozijn zich hardop af.

De ouders van leerlingen van het Herman Wesselink College zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het uitstellen van de schoolexamens. Het onderwijs aan de eindexamenklassen gaat wel gewoon door.

Via onze mediapartner NH.