Regeling voor woningzoekenden tussen 28 en 34 jaar verlengd

AMSTELVEEN – De gemeente roept woningzoekenden tussen de 28 en 34 jaar opnieuw op zich te melden. De maatwerkregeling om deze groep actief naar een sociale huurwoning te begeleiden werd vorig jaar ingesteld en is ook dit jaar van kracht. Voor 2020 zijn er twintig woningen beschikbaar.

“Inmiddels hebben we twintig Amstelveners kunnen helpen met de maatwerkregeling”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Dat is een succes. Meerdere gemeenten binnen de regio tonen interesse. Voor Amstelveen is er in ieder geval genoeg reden om de regeling te continueren. Ik roep woningzoekenden tussen de 28 en 34 jaar ook dit jaar om zich te melden als ze aan de criteria voldoen.”

Regeling

De zogeheten ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ is begin 2019 ingesteld en wordt in samenwerking met Eigen Haard uitgevoerd. Het is bedoeld voor een specifieke groep die niet meer in aanmerking komt voor een woning met een tijdelijk jongerencontract omdat ze ouder zijn dan 28 jaar. “Deze groep raakt tussen de wal en het schip”, zegt Ellermeijer.

Criteria

Om in aanmerking te komen voor de regeling geldt een aantal criteria.
• Woningzoekende is in de leeftijd van 28 tot en met 34 jaar
• Woningzoekende is ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene dan wel gedurende de voorafgaande tien jaar ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene geweest van de gemeente Amstelveen
• Woningzoekende zoekt ten minste zes jaar naar een woning via WoningNet waarbij minimaal de laatste twee jaar ten minste zes keer per jaar is gereageerd op een woning
• Kandidaten mogen vorig jaar geen aangeboden woning hebben geweigerd
• Maatwerk Wonen 2020 is er alleen voor woningzoekenden die nog geen reguliere woonruimte hebben

Aanmelden

Amstelveners die denken in aanmerking te komen op basis van de gestelde criteria kunnen zich tot 1 mei melden op www.amstelveen.nl/maatwerkwonen