Rondvliegend plastic in de wijk Groenelaan: ‘De bomen hangen vol’

AMSTELVEEN – Omwonenden van de flats Rio Grande, Niagra en Missouri in de wijk Groenelaan zagen vandaag grote stukken plastic voorbij vliegen. Het plastic is afkomstig van het dak van twee van de flats, waar bouwwerkzaamheden plaatsvinden. 

Het bouwafval is grotendeels in de sloot achter de flats en in enkele hoge bomen beland. De harde wind blaast het plastic zelfs over de huizen bij het Turfschip, waardoor het ook daar in tuinen en bomen terechtkomt.

Overlast

Enkele buurtbewoners winden zich op over de troep in hun wijk. “De bomen hangen vol, het ligt door de hele wijk. Ook helemaal in onze tuin en kijk, zelfs daar bij de Punter.” Twee buurtbewoners die langs de flats aan het wandelen waren, besloten om contact met het bouwbedrijf te zoeken, zodat zij de troep komen opruimen.

De brandweer ontving een melding van stormschade en bekijkt ter plaatse of de situatie gevaarlijk is. Of het bouwbedrijf vandaag nog een grote schoonmaak in de wijk gaat houden, is nog niet bekend. De windkracht is op dit moment zes, waardoor de stukken plastic steeds verder de wijk in worden geblazen.