Schrik na straaljager boven Amstelveen

AMSTELVEEN – Rond kwart over twaalf werden veel Amstelveners opgeschrikt door het geluid van straaljagers. Normaal gesproken horen Amstelveners Boeings en Airbussen. Maar aan het geluid van straaljagers zijn Amstelveners niet gewend, blijkt uit de reacties op sociale media.

De Koninklijke Luchtmacht heeft ondertussen gereageerd. “We willen natuurlijk niemand laten schrikken. Maar onze inzetbaarheid moet gegarandeerd blijven. Vandaar dat onze vliegers nog gewoon trainen.” Daarbij wordt aangeven dat de piloten altijd al boven héél Nederland mogen oefenen. Dit gebeurt logischerwijs weinig in de omgeving van Schiphol.

Over de mensen die geschrokken zijn: “Die schrik is nergens voor nodig. Als er echt iets aan de hand zou zijn, dan wordt dit gecommuniceerd.”