Tips van het Amsterdamse Bos voor een ultiem bloesemsprookje

AMSTELVEEN – Voor komend weekeinde wordt grote drukte verwacht in het Kersenbloesempark. De bloesem is er dit jaar vroeg bij en de boswachterij heeft al de nodige maatregelen genomen om de verwachte mensenstroom in goede banen te leiden. 

Het park is maar klein, daarom zijn hier vijf tips van het Bos om uw bloesemsprookje van dit jaar nog fijner te maken:

  1. De bloei van de bloesem trekt elk jaar veel bezoekers. Houd rekening met andere bezoekers. Gun elkaar de ruimte want iedereen vindt het leuk om met de bloesem op de foto te gaan. Rustige momenten in het Bloesempark zijn vooral doordeweeks.
  2. Kom lopend of op de fiets! Dat houdt een mens fit en vermindert de kans op autofiles naar het Bloesempark.
  3. Een picknick onder de bloesem is heel leuk, neem na de picknick afval weer mee naar huis.
  4. Maart roert zijn staart en April doet wat het wil. Het weer is waarschijnlijk wisselvallig dus trek wandelschoenen aan. Vanaf de parkeerplaatsen is het zo’n 10 a 15 minuten lopen tot het park. Bordjes wijzen vanaf 13 maart de weg.
  5. Op www.amsterdamsebos.nl/bloesempark/bloeitijd staat meer praktische bezoekinformatie, onder andere over wc’s, honden en parkeren. Bel voor actuele informatie op de dag van uw bezoek De Boswinkel: 020-545 6100.