Toch nog feestjes in sommige flats op Uilenstede

AMSTELVEEN – De politie roept een aantal bewoners van studentencampus Uilenstede op om geen feestjes meer te geven. Niet alle studenten hielden zich helaas aan de richtlijnen van het RIVM. 

Het is natuurlijk een onmisbaar onderdeel van het studentenleven: huisfeestjes. In tijden van corona zijn ze alleen niet zo gewenst. Het kabinet maakte gister bekend dat samenkomsten van meer dan drie personen tot en met 1 juni niet zijn toegestaan.

Gewoon doorgaan

Helaas liepen een aantal handhavers en agenten toch wat feestende studenten tegen het lijf en spraken hen hierop aan. Volgens de politie werden zij vervolgens uitgedaagd en ging het feestje gewoon door.

De politie vindt dit onacceptabel en roept met klem op om de veiligheidsinstructies in acht te nemen. “We hopen dat je je aangesproken voelt door dit bericht en je je realiseert dat dit niet kan,” schrijven zij op Facebook.

Stil op de campus

Veel studenten houden zich wel gewoon aan de regels. Een van hen laat weten ‘niks van de feestjes te hebben gemerkt’. “Het is heel rustig op de campus. Eigenlijk is dit al één a twee weken zo.”

Genoeg studenten weten zich op andere manieren te vermaken. Ze houden bijvoorbeeld spelletjesavonden en wijnproeverijen met hun eigen huisgenoten of er vinden balkonfeestjes plaats.

Lees ook: Studenten op campus Uilenstede weten zich prima te redden.