Toekomst Amstelveens Nieuwsblad in gevaar door coronacrisis

AMSTELVEEN – De toekomst van het Amstelveens Nieuwsblad is in gevaar. Dat schrijft algemeen directeur Heiko Imelman van BDUMedia op de site van het nieuwsblad. BDUmedia is het moederbedrijf van het weekblad dat als krant verschijnt maar ook online actief is.

Volgens Imelman is in korte tijd meer dan de helft van de advertentie-inkomsten weggevallen door de coronacrisis. BDU heeft daardoor een ‘fors liquiditeitsprobleem’.

“Na een aantal zware jaren hadden we in 2020 de stijgende lijn weer te pakken, maar er zit nog te weinig vlees op de botten om de klappen van deze crisis te kunnen opvangen,” schrijft Imelman. “Het is wrang dat we nu zelf een noodkreet moeten slaken.”

Het is volgens hem maar de vraag of het noodpakket van de overheid om bedrijven die getroffen zijn door de crisis, op tijd komt om het Amstelveens Nieuwsblad van de ondergang te redden. Vorige week werd de stekker al uit BDU-titels Witte Weekblad Uithoorn en Witte Weekblad Aalsmeer getrokken.

Het Amstelveens Nieuwsblad doet daarom een nadrukkelijk beroep op de lezers om een online premium-abonnement af te sluiten of om een bedrag te doneren zodat het weekblad kan overleven. Want de nood is hoog, zegt algemeen directeur Heiko Imelman.

Via onze mediapartner NH.