Tweede besmetting Corona-virus in Amstelveen

AMSTELVEEN – Het RIVM meldt dat er in Amstelveen een tweede besmetting van het Coronavirus is vastgesteld. Woensdag werd de eerste besmetting in onze gemeente ontdekt en deze werd een dag later bekendgemaakt.

De tweede besmette inwoner verblijft momenteel in thuisisolatie. De gezinsleden van de besmette persoon blijven voor de zekerheid ook thuis. De GGD is bezig met het contactonderzoek. Een basisschool in Amstelveen maakt deel uit van dit contactonderzoek. De GGD stelt dat er geen reden is om aan te nemen dat het virus zich zal verspreiden via de school. De GGD heeft de ouders van de leerlingen van deze school hier vandaag per brief van op de hoogte gesteld.

De eerste Amstelveense patiënt betrof een medewerker van het OLVG die werkzaam is op de afdeling kaakchirurgie. De Amstelvener was in Noord-Italië op vakantie geweest en verblijft momenteel in thuisisolatie.