Uithoornse ondernemer wil hangjongeren omtoveren tot patatbakkers

UITHOORN – Cafetariahouder Marvin Meeuwig weet wel hoe je met hangjongeren moet omgaan. Rondom zijn zaak bij busstation Uithoorn ontstonden steeds meer klachten vanwege hangjeugd, dus besloot hij twee extra beveiligingscamera’s op te hangen. Daar stopt zijn plan echter niet.

“Er zijn wat akkefietjes geweest, wat vernielingen en er zijn wat personen lastig gevallen”, vertelt Meeuwig. “We denken toch dat het jongeren uit Uithoorn zijn en waarschijnlijk vervelen ze zich.”

Waar camera’s herrieschoppers kunnen wegjagen, denkt Meeuwig dat hij juist die verveling aan kan pakken. “De skills die zij hebben, zoek ik.”

Zelf was de cafetariahouder ook niet de braafste als tiener. “Ik heb nooit iets crimineel gedaan, maar ik was niet de beste leerling.” Op jonge leeftijd verliet hij de schoolbanken, maar door hard te werken binnen het horeca-wereldje wist hij een mooie toekomst op te bouwen. “Een eigen bedrijf, mooi bedrijf en vooral ook leuk werk.”

Datzelfde gunt hij dus ook de jongens die rond zijn bedrijf hangen. “Ik vind dat iedereen een kans verdient. Ik ben gewoon op zoek naar mensen die willen werken en iedereen krijgt een eerlijke kans bij ons.”