Vanavond massaal applaus voor zorgmedewerkers

AMSTELVEEN – Vanavond om 20.00 uur wordt er in heel Nederland geapplaudiseerd voor personeel uit de zorg, hulpverleners en andere beroepsgroepen die van cruciaal belang zijn in de strijd tegen het coronavirus.  

Eerder gebeurde het al in Italië en Spanje en vandaag is Nederland aan de beurt. Met de hashtag #klapcoronadewerelduit wordt opgeroepen de filmpjes op sociale media te delen zodat de zorg- en hulpverleners die op dat moment aan het werk zijn dit ook nog terug kunnen kijken.

Verbondenheid

Mede-organisator Hans Schuurmans vertelt dat hij in Spanje was toen daar werd geapplaudiseerd. Hij voelde een enorme verbondenheid en probeert dat nu ook naar ons land te brengen: “Hoewel we door het coronavirus afstand moeten houden, zijn we meer verbonden dan ooit tevoren in de strijd tegen het virus”

Er waren twee soortgelijke initiatieven opgezet, maar die zijn sinds gister samengevoegd in dit Facebookevenement. Online ontstond er even verwarring, dat is ondertussen opgehelderd.