Vuurwerkverkoper doneert veiligheidsbrillen aan Ziekenhuis Amstelland

AMSTELVEEN – De Amstelveense fietsenwinkel Van Rietschoten heeft 250 vuurwerkbrillen gedoneerd aan het Amstelland Ziekenhuis. “Anders stonden ze toch maar te verstoffen. Wij kopen volgend jaar wel weer nieuwe,” zegt Gonnie van Rietschoten over de brillen die zij overhad na de jaarlijkse vuurwerkverkoop. 

Vanuit de vuurwerkbranche was opgeroepen om brillen in te zamelen en deze zouden dan gezamenlijk gedoneerd worden. Maar bij Van Rietschoten dachten ze meteen aan het lokale ziekenhuis. Dat zou ook weer veel extra distributietijd schelen. ..Ik heb meteen gebeld en de brillen waren zeer welkom. Het zijn natuurlijk geen professionele veiligheidsbrillen voor de zorg, maar ze voldoen. Bij de nieuwe vuurwerkbrillen zitten de zijkanten namelijk ook goed dicht.”

Van Rietschoten hoopt dat meer vuurwerkverkopers hun brillen ter beschikking gaan stellen. “Alle beetjes helpen. In deze tijd moeten we het met elkaar doen!”