Wereldberoemde ‘lippenbank’ logeert tijdelijk in het Cobramuseum

AMSTELVEEN – De Mae West lippensofa van Salvador Dalí is van 1 mei tot 30 augustus te zien in het Cobra Museum in Amstelveen. De bijzondere bank staat nu in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, maar wordt vanwege een restauratie van het museum uitgeleend aan Nieuw-Zeeland, meldt het AD. Eerst wordt dus nog een tussenstop gemaakt in Amstelveen. 

Vanaf december zullen in totaal 180 objecten van meer dan veertig surrealistische kunstenaars uit de collectie van Boijmans te zien zijn in het museum Te Papa Tongarewa in Wellington. 150 kunstwerken zijn eerst te bewonderen in het Amstelveense Cobra Museum.

Dalí haalde zijn inspiratie voor de lippenbank van de lippen van sekssymbool en filmster Mae West. Er zijn drie van deze banken gemaakt. Alle drie verschillen ze ergens van elkaar.

Foto: Sailko