Wonden likken na annuleren Amstelveense evenementen

AMSTELVEEN – “We zijn hier nog even aan het bijkomen,” zegt P60-programmeur Helma Wiebrecht. Het programma dat het poppodium tot eind maart aanbiedt, ligt er door de coronamaatregelen grotendeels uit en dat doet pijn. “We hadden juist zo’n mooie programmering deze maand, dat is wel even slikken,” wijst Wiebrecht op publiekstrekkers als het Finse Lordi en ook de concerten die Anneke van Giersbergen zou geven in ANNA.

Bij veel Amstelveense organisaties worden op het ogenblik de wonden gelikt. Veel mooie evenementen kunnen door de coronamaatregelen geen doorgang meer vinden. Zo werd ook bekend gemaakt dat de Amstelveense Lentemarathon die voor zondag 22 maart op de rol stond, is afgelast.

De Amstelveense schouwburg kan nog wel enkele evenementen door laten gaan. “Voor vanavond donderdag 12 maart kunnen de voorstellingen die onder de 100 bezoekers hebben doorgaan. Dit gaat om Cocktails in de Grote Zaal en de films in de Filmzaal. De voorstelling van Joris Linssen & Caramba komt wel te vervallen,” meldt  Schouwburg Amstelveen. Voor de voorstellingen vanaf morgen wordt in kaart gebracht welke doorgang kunnen vinden en welke niet.

De eigenaresse van de Amstelveense sportschool Buenting kan wel janken. Haar dansgroepen hadden voor 14 maart een grote uitvoering in de aula van het HWC op het programma staan. Maar ook deze moet geannuleerd worden.  Wel wordt gezocht naar een nieuwe datum.